Verlanglijst

Rolf Benz

Smellink Wonen + Design is officieel en erkend dealer van Rolf Benz. We zijn er trots op dat deze collectie bij ons in de showroom te bewonderen is.

Rolf Benz produceert al sinds 1964 banken waarbij een aangename balans is gevonden tussen zitten en liggen. Het ontspanningsmeubilair wordt gemaakt in het kleine en rustige stadje Nagold waardoor de identiteit van het merk behouden blijft.

Plekken van verlangen

Het hoofd leegmaken, relaxen en het drukke leven even loslaten. Waar kan dat beter dan op een bank van Rolf Benz. De tijd staat voor even stil wanneer er een moment van rust ontstaat.

De jonge stoffeerder Rolf Benz was zich ervan bewust dat een bank geen noodzakelijk meubelstuk is, maar zorgt voor een veilige plek die iedereen onttrekt aan de dagelijkse activiteiten.

Addiform 1964

Het merk Rolf Benz werd vol enthousiasme in 1964 opgericht door de gelijknamige stoffeerder uit Nagold. De moderne stijl wordt in de eerste collectie banken en fauteuils al duidelijk gepresenteerd. De traditionele opstelling met een bank en twee tegenover elkaar staande fauteuils wordt over boord gegooid en een geheeld nieuwe opstelling wordt gecreëerd.

De Addiform was het allereerste banken en fauteuilprogramma van Rolf Benz. Deze collectie bevat flexibele elementen en kan op meerdere manieren samengesteld worden. Dat zorgt niet alleen voor vrijheid maar ook voor fantasierijke en gecombineerde woonlandschappen.

Het banken en fauteuilprogramma Addiform maakt het mogelijk om de opstelling aan te passen en uit te breiden: adderen. Het is eenvoudig om een hoekopstelling de creëren en bijvoorbeeld een fauteuil toe te voegen. Het is zelfs mogelijk om salontafels onderdeel te laten worden van een bank, bijvoorbeeld door deze aan de uiteinden of in de hoek te positioneren. Al deze vrije keuzes waren ongekend voor de jaren ’60.

Razendsnelle ontwikkelingen

De jaren ’70 beginnen rustig voor Rolf Benz. In 1973 is het bedrijf voor het eerst vertegenwoordigd op de meubelbeurs in Keulen. De economische groei zet zich in hoog tempo voort. De eerste maanwandeling, de opening van het World Trade Centre in New York en de eerste geldautomaat in Duitsland dragen allemaal bij aan de razendsnelle ontwikkelingen en economisch succes.

Het toekomstvertrouwen bleef stijgen en Rolf Benz ging daarin mee door in Mötzingen een nieuwe fabriek te openen en daarmee de productiecapaciteit uit te breiden met 7.000 vierkante meter.

De succesvolle jaren van Rolf Benz

Rolf Benz begon in de jaren 80 met het fotograferen van de collectie op fascinerende locaties. De meest speciale plekken op de wereld werden bezocht om de meubels perfect in beeld te brengen. Zo werden theaters, musea, oude gebouwen en grote parken gebruikt als decor. Het model 4500 is bijvoorbeeld vastgelegd in het Parc Güell in Barcelona. Die link werd gelegd dankzij de gewelfde vormen van de bank die overeenkomen met de vromen die de Catalaanse architect Antoni Gaudí gebruikte.

In de succesvolle jaren waarin niks te gek is en de apartste gebruiksvoorwerpen ontworpen worden, besluit Rolf Benz het anders aan te pakken. De 6500 bevat geen vreemde stijlen, maar een iconisch design dat tot op heden nog steeds kan rekenen op een plek in het programma. Een tijdloze klassieker met een combinatie van schoonheid en comfort.

De internationale doorbraak van Rolf Benz

In de jaren 90 profiteert Rolf Benz markt en in afzienbare tijd groeien ze uit tot een internationaal bekend meubelmerk. Vooral in Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux veroverd Rolf Benz de markt. Het bedrijf groeit mede door het sympathieke imago en de duidelijke visie.

De collectie Forum 255 is in Duitsland bekend geworden doordat een bank uit deze collectie gebruikt werd in ‘Die rote Couch’ op de zender ZDF. Maar dat was nog maar het begin voor Rolf Benz. Zelfs het programma ‘Wetten dass…?’ gaf zich over aan het merk en een speciaal ontworpen bank was elke zaterdag avond te bewonderen op Televisie. Eind jaren ’90 heeft Rolf Benz daadwerkelijk de eerste plaats veroverd als het bekendste meubelmerk van Duitsland.

De collectie van Rolf Benz

Vanaf het jaar 2000 begint Rolf Benz steeds meer naam te maken in de internationale top van de meubelindustrie. In 2004 wordt het model DONO gelanceerd. Het design van de bank is strak en zakelijk en door de lichte vorm lijkt de bank in de woonruimte te zweven. Het comfort en de kwaliteit straalt van de DONO af en daarom is deze bank een goede kanshebber om een van de meest succesvolle banken van dit decennium te worden.

Rolf Benz komt met nieuwe modellen en richt zich op een brede markt. De PLURA en de MIO hebben een luxueuze uitstraling. De EGO wordt in de markt gezet als een relaxte lounge voor de genieters. Deze bank is op maat te maken en dus naar vrijwel alle wensen aan te passen. Dit concept geldt ook voor de VIDA en de ONDA. Door je eigen draai aan deze banken te geven kunnen ze in elk interieur ingepast worden. De creativiteit van klanten kunnen steeds beter ingezet worden waardoor het eindresultaat een meer voldaan gevoel geeft. De verschillende modules kunnen individueel verplaatst worden en dat bevorderd het woonplezier.

Het slanke lijnen en heldere vormen worden steeds nadrukkelijker gebruikt in de ontwerpen van Rolf Benz. Iedereen krijgt de kans, en wordt zelfs gestimuleerd, om buiten de lijntjes te denken. De zelf samen te stellen banken kunnen zelfs in hoogte en diepte versteld worden en hele onderdelen kunnen worden toegevoegd of juist worden weggelaten. De Rolf Benz banken zijn hierdoor de maatkostuums van het interieur geworden. Door het ontstaan van klassieke leefruimtes gecombineerd met open woonruimtes zorgt voor een gevoel van vrijheid waar Rolf Benz perfect bij aansluit. Al meer dan 50 jaar ontwerpt en produceert Rolf Benz meubelen van de allerhoogste kwaliteit met het allermooiste design.

Eyecatchers van Rolf Benz

Wij zijn trots dat wij de Rolf Benz collectie in assortiment mogen hebben en aan jullie kunnen aanbieden. Het zijn schitterende ontwerpen van een ontzettend hoge kwaliteit. Om u vast een beetje op weg te helpen willen wij er een aantal modellen uitlichten. De NUVOLA is een van de bestverkochte banken van Rolf Benz en dat is niet zomaar. Dit model is tijdloos en heeft eindeloze mogelijkheden. Mede daarom heeft de Nuvola in 2018 de German Design Award gewonnen. Door het ongedwongen en toch uitdagende uiterlijk maakt deze bank van iedere woonruimte een levendige plek waar iedereen zich écht thuis voelt.

Als u houdt van eenvoud maar ook van luxe dan is de EGO zeker het overwegen waard. Door het minimalistische design valt de hoge kwaliteit nog meer op. Om de luxe uitstraling te creëren zijn er diverse elegante onderstellen beschikbaar.

Een speelser alternatief is er met de ONDA. De organische vormen zorgen voor een andere sfeer in het interieur. Dit bankenprogramma straalt plezier en enthousiasme uit en de dankzij de ronde vormen is de het echt een elegant designstuk in uw woonkamer.

©2020 SMELLINK - All rights reserved - Webdesign by Webton