Verlanglijst

Leolux

Smellink Wonen + Design is officieel en erkend dealer van Leolux. Wij zijn er trots op dat deze collectie bij ons in de showroom te bewonderen is.

Waar het begon met een luxe die alleen de elite zich kon veroorloven, Is het hoogwaardige comfort van Leolux vandaag de dag voor veel meer mensen bereikbaar. Al meer dan 80 jaar weten verschillende designers innovatie, materialen en vormen te vertalen naar fantastische meubelen.

Waar het allemaal begon…

Als sinds 1934 lukt het Leolux om kwaliteit en comfort te combineren. De Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek gaat voor innovatie, kalme groei en een duidelijk doel: Internationale speler worden met een herkenbaar eigen handschrift.

Met slechts enkele medewerkers begint Leolux haar vroege jaren, en houdt het zich bezig met het maken van ambachtelijke meubelen. Tijdens de oorlog is het zwaar, zeker wanneer het bedrijf in 1944 midden in de frontlinie komt te liggen. In 1948 wordt het bedrijf door Ton en Jan Sanders met bijeengesprokkeld familiegeld gekocht, waarna het verhaal eigenlijk pas écht gaat beginnen.

De volgende stap

Een aantal jaren later ontdekken de broers verschillende Deense en Italiaanse designers. De nieuwe materialen en technieken worden als snel doorgevoerd en de klassieke paden worden verlaten. Het uitgangspunt om risico te nemen pakte goed uit en samen met ontwerper Harry de Groot werken ze met hart en ziel aan een moderne collectie. De leeuw in het ZNC-logo wordt een luxueuze leeuw: Leolux.

In de jaren zestig heeft Leolux moeite met de markt. Met grote ambities openen de Limburgers een 1400 vierkante meter grote showroom, midden in Nederland, en dat pakt uitstekend uit. Waar de collecties nog uitdagender worden, begint Leolux daadwerkelijk een grote speler in de moderne meubelmarkt te worden.

In de jaren die volgen breken er twee oliecrisissen uit. Nostalgie neemt de overhand terwijl modern juist uit de mode raakt. De meubelindustrie heeft een aantal zware jaren maar vecht zich erdoor heen door te investeren in jong management en de export richting België en Duitsland. In Nederland wordt een nieuwe showroom geopend in Eindhoven, wat ook zorgt voor een Belgische kennismaking met Leolux.

Nieuwe ideeën

Na de heftige recessie nemen in de jaren 80 Jeroen Sanders en Johan van Beek het roer over. Zij gaan verder met waar Leolux al 40 jaar mee bezig was, ingevuld naar eigen interpretatie. Met de nieuwe ideeën zet het bedrijf één lange groeicurve in. Samen met Phillips wordt audiovisuele apparatuur met meubeldesign gecombineerd in “Plugged Furniture”. Dat zorgt bij Leolux ook voor een volgende stap: elektrisch verstelbare meubelen.

Na deze succesvolle jaren breken er opnieuw zware tijden uit. De nieuwe eeuw begint met een economie die het zwaar te voorduren krijgt en Leolux moet alle zeilen bijzetten. Door creativiteit en innovatie wordt de weg naar boven weer ingezet en wordt het bezoekerscentrum “Via Creandi” geopend. In 2004 legt Johan van Beek zijn functie als directeur naast zich neer, waarna Jeroen Sanders hetzelfde doet in 2009.

Het familiebedrijf wordt nu geleid door Sebastiaan Sanders, Patrick Schreudering en Norbert van Megen. Zij moderniseren het bedrijf door te investeren in kennis, innovatie en logistieke processen maar zorgen er ook voor dat de identiteit van Leolux behouden blijft. Duurzame kwaliteit, een subliem comfort en een innovatief design vormen de basis voor een mooie toekomst.

Duurzaam & Vooruitstrevend

Leolux is een Nederlands familiebedrijf waar duurzaamheid en vooruitstrevendheid hoog in het vaandel staan. Een schone productiewijze en goede arbeidsomstandigheden zijn heel vanzelfsprekend. Voor ons, voor jullie en voor onze nakomelingen zijn ervan afhankelijk en daar wil Leolux zijn bijdrage aan leveren. Hoogwaardige en duurzame designmeubelen gemaakt voor mens en milieu.

Al sinds de jaren 80 is Leolux bezig met een schonere productiewijze. 67% van de energie komt al van zonnepanelen en het gebruik van bodemwarmte. Daardoor durven wij te stellen dat onze designmeubelen een minimale belasting vormen voor het milieu.

Door te streven naar een “blue economy” en een volledig energie-neutrale productiewijze behoort Leolux tot de meest duurzame bedrijven in deze branche. Duurzaamheid staat voor een lange levensduur en na jaren van woonplezier worden deze meubelen dankzij een herstoffering weer een nieuw leven ingeblazen.

Awards voor Leolux

Een award winnen is bijzonder, maar de Reddot Design Award is helemaal speciaal. Leolux heeft maar liefst 11 award-winnende designstukken in de huidige collectie. Eén daarvan is de Caruzzo. Dit is een draaifauteuil met een hoge rug en een sieraad voor het oog.

Ook de Guadalupe is bekroond met een award. Deze veelzijdige bank is volledig naar smaak samen te stellen. Een andere winnaar is Arabella. Dit asymmetrische ontwerp blijft u verassen. De Spring eetkamerstoelen maken uw interieur helemaal af en is van het onderstel tot het materiaal en de vorm helemaal naar uw wens uit te voeren.

De overige Leolux meubelen die bekroond zijn met de Reddot Design Award zijn, Pallone, Volare, B flat, Ponton, Parabolica, Scylla en Gynko. Al deze designs presenteren wij langs de brug die leidt naar het bezoekerscentrum “Via Creandi” in het hart van onze fabriek in Venlo.

Eyecatchers

Wij zijn trots dat wij de Leolux collectie in ons assortiment mogen hebben. Het zijn stuk voor stuk schitterende designstukken en daarvan willen we er toch een aantal uitlichten. De Devon is een heerlijke bank die ook verkrijgbaar is al chaise longue of een combinatie van beide. De ambachtelijke details en de hoge kwaliteit maken dit een echte eyecatcher in uw woonkamer. Dat laatste geldt ook voor de Bellice. Deze bank brengt verschillende woonstijlen samen en nodigt u nadrukkelijk uit om lekker te ontspannen op deze comfortabele bank.

Wanneer u opzoek bent naar het rijke gevoel van het echte thuis zijn, maar ook een origineel designstuk in uw interieur wilt, is de Elias bank wellicht een uitstekende keuze voor u. Door de glooiende lijnen en grote vlakken zal u keer op keer versteld staan van deze schoonheid. Om uw woonkamer af te maken mag een mooie fauteuil natuurlijk niet ontbreken. Met het schitterende buisframe dat helemaal achter de rug doorloopt, en het heerlijke zitoppervlak, is de Scylla niet alleen een comfortabele fauteuil, maar ook een ster in uw interieur.

©2020 SMELLINK - All rights reserved - Webdesign by Webton