Verlanglijst

Slimme verlichting van Belux

Belux ontwikkelt niet zomaar verlichting. Belux ontwikkelt slimme oplossingen voor uiteenlopende verlichtingstaken. Koopt u een lamp van Belux? Dan koopt u een element dat een duidelijke toegevoegde waarde creëert voor uw interieur. Belux combineert functioneel ontwerp, moderne techniek, duurzame matrialen en energiebesparende onderdelen in de prachtigste verlichtingsoplossingen. Vanaf het begin af aan richtte Belux zich op experimentele innovatie.

Belux: van werkplaatslampen tot design lampen

Het van oorsprong Zwitsere bedrijf Belux produceerde bij de oprichting lampen voor werkplaatsen. Tien jaar later werd deze productie echter stopgezet en legde Belux zich to op design lampen voor woon- en werkruimten. In samenwerking met de Zwitserse ontwerper Hannes Wettstein ontstonden lampen als Snodo en Ball. Belux brak in 1982 internationaal door met de lamp Metro.

Belux stimuleert innovatie

In 1984 schreef Belux een ontwerpwedstrijd uit voor lampen. Meer dan 400 ontwerpen werden beoordeeld. Lamp Lifto van ontwerper Benjamin Thut kwam voort uit deze wedstrijd en werd succesvolin productie genomen. Tegenwoordig kennen we Lifto lamp als een echte Belux klassieker. Dankzij innovatie en jarenlange ervaring slaagt Belux er tekens weer in om op indrukwekkende wijze nieuwe wegen in te slaan op het gebied van licht.

Belux en Vitra

Sinds 2001 is Belux onderdeel van de Vitra Groep. Zo kwam Belux in contact met bekende ontwerpers als Frank Gehry en Hella Jongerius. In 2003 verplaatste het bedrijf naar de gebouwen van Vitra. Daar richtte men zich actief op de led technologie. Lampen als Ypsilon, Twilight en Loi behoren tot de succesvolle ledlampen van Belux.

©2020 SMELLINK - All rights reserved - Webdesign by Webton