Verlanglijst

Artimeta

Artimeta I Smellink Wonen + Design

  Artimeta verlichting van hoogwaardige materialen

  Artimeta maakt voor de collectie verlichting gebruik van hoogwaardige materialen. De afwerking van de metalen onderdelen is geperfectioneerd. De elektronica die in de lampen van Artimeta is gebruikt is uitgebreid en langdurig getest om jarenlang probleemloos te functioneren.

  Artimeta staat bekend om haar vernieuwende licht ontwerpen

  Artimeta is ontstaan in 1985 en heeft zich gespecialiseerd in het produceren en distribueren van moderne verlichting. Topontwerpers als Aldo van de Nieuwelaar en Gijs Bakker leverden een belangrijke bijdrage aan de vernieuwende lichtontwerpen die zo typerend zijn voor Artimeta. Belangrijk uitgangspunt voor de ontwerpen was dat de vormgeving wel een blijvende waarde moest hebben. Italiaanse merken als Catellani & Smith en Prandina zijn ondergebracht bij Artimeta.

  Het ontstaan van Artimeta verlichting

  De ontstaansgeschiedenis van Artimeta heeft een sterk verband met de mijnbouw in het zuiden van Limburg. Voor mijnwerkers die door een ongeluk of door leeftijd het werk in de mijnen niet meer aankonden werden banen gecreƫerd bij de sociale werkplaats, waar onder meer lampen werden geproduceerd. Artimeta heeft zich toegelegd op het produceren en distribueren van moderne verlichting.

  ©2020 SMELLINK - All rights reserved - Webdesign by Webton