Verlanglijst

Matthijs

Interieuradviseur

Ik ben Matthijs Kobes en ben interieurontwerper en interieuradviseur.

In 2004 bracht ik voor het eerst een bezoek aan Smellink Wonen + Design, voor mij de meest veelzijdige speciaalzaak in de regio. Helaas was er op dat moment geen ruimte om mij te begeleiden. Met mijn eerste diploma op zak ben ik in 2006 weer gaan vragen. Er was ruimte voor mij en mocht beginnen bij Smellink Wonen + Design. Wel moest ik mij blijven ontwikkelen binnen het vak. Dat heb ik gedaan, ondertussen begeleid ik als docent op het Saxion jonge studenten en maak ze warm voor het prachte vak.

Het leuke aan mijn werk is de diversiteit, geen dag is hier hetzelfde. Van de dagelijkse reuring in de showroom tot het uittekenen en begeleiden van de interieurplannen. Het verrassen van klanten met iets dat bij ze past, dat vind ik fantastisch!

Favoriete meubelstuk

Fauteuil Husk van B&B Italia. De vraag wat we in het dagelijks leven nodig hebben is het uitgangspunt voor het ontwerp van Patricia Urquiola. Het mentale en fysieke gevoel moet overeen komen. Het meubel moet net zo zitten als het hoe er uit ziet, en dat doet het.

Favoriete designer

De ontwerpster Hella Jongerius heeft haar faam te danken aan de manier waarop ze traditioneel en eigentijds design samenbrengt. In haar werk benadrukt ze consequent het belang van kleur en oppervlakken in hedendaagse design. Haar boek ‘I’don’t have a favorite colour’ gebruik ik dan ook vaak als naslag werk.

Woontip

Houd je interieur persoonlijk. Dat klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk is. Voeg souvenirs toe voor een persoonlijke touch of gebruik interieurstukken met een geschiedenis. Geef je hobby een plaatsje in je interieur en niet te vergeten een mooi stukje kunst!

Leukste moment bij Smellink Wonen + Design

Het leukste moment zit hem in elke dag het verrassen van klanten met iets dat bij ze past, dat vind ik fantastisch! Uiteraard zijn er uitblinkers, zo hebben we onlangs een interieur mogen leveren in de Kingdom of Bahrain. Toch bijzonder dat meubelen daar net zo mooi tot zijn recht komen als hier in Twente.

©2020 SMELLINK - All rights reserved - Webdesign by Webton