Verlanglijst

Marike Andeweg en haar ontworpen bank Aikon Lounge voor Design on Stock.
Marike Andeweg en haar ontworpen fauteul Juno voor EYYE.
Marike Andeweg en haar ontworpen bank Heelz voor Design on Stock.
Marike Andeweg en haar ontworpen eetkamerstoelen Curv voor EYYE.

Marike Andeweg

Ontwerpster Marike Andeweg (1978) heeft prachtige meubelen ontworpen voor de collecties van Design on Stock en EYYE. De visie op design vindt zijn basis in zuiverheid en bruikbaarheid. Een puur en eenvoudig product creëren. Ze zoekt naar de grenzen tussen esthetiek, functionaliteit en materiaaleigenschappen.

Ontwerpen is voor haar invulling geven aan een bestaande behoefte.

Echte eyecatchers zijn haar producten en tegelijkertijd integreren ze moeiteloos met hun omgeving. De carrière van Marike Andeweg is begonnen bij meubelfabriek Pastoe. In 2003 was ze medeoprichter van een designlabel waar ze bijna 7 jaar creatief directeur is geweest. In 2010 heeft ze haar eigen merk NotOnlyWhite opgestart. Naast haar werk binnen haar eigen bedrijf is Marike Andeweg nog altijd creatief bezig met nieuwe ontwerpen.

Samenwerking met Design on Stock en EYYE

De samenwerking met Design on Stock en EYYE heeft geresulteerd in een opeenvolging van geweldige ervaringen met passievolle mensen en is tegelijkertijd een verrijking geweest voor haar creativiteit. Marike Andeweg heeft meerdere designprijzen gewonnen, waaronder de Golden German Designpreis in 2008, vier de iF product design award – waarvan de meest recente in 2015 – en de Red Dot in 2015.

Voor de collectie van Design on Stock heeft ze meerdere banken ontworpen. Bekijk maar eens de bank Heelz. Een bank met een verrassend en tijdloos karakter, zelfverzekerd en tegelijkertijd ingetogen. Of de banken Aikon en Aikon Lounge. De Aikon is ontwikkeld met het idee een bank te ontwerpen waarvoor een bank bedoeld is. De doorontwikkeling van de Aikon is de Aikon Lounge geworden, een royale comfortabele bank die op veel manieren te gebruiken is.

Het jonge merk EYYE heeft ook Marike Andeweg in de arm genomen om te helpen met een mooie, stijlvolle collectie neer te zetten. De fauteuil Juno en de eetkamerstoel Curv zijn hier uitgekomen en passen uitstekend binnen de collectie van EYYE.

©2020 SMELLINK - All rights reserved - Webdesign by Webton